Ingrasamant Lichid (Foliar)

Afișez toate cele 11 rezultate

View :

Ce sunt ingrasamintele lichide si cand le aplicam

Ingrasamintele foliare sunt produse cu efecte cel putin la fel de vizibile precum cele solide, aducand un aport de nutrienti substantial la nivelul plantei. Pe langa acest aspect, un avantaj mult mai important il consituie usurinta de aplicare, impactul rapid asupra sanatatii gazonului si efectul instantaneu de reparare.

Totodata, ingrasamintele solide au capacitatea de a fi utilizate ori de cate ori observati ca gazonul vostru are un deficit. Fie ca este primavara, vara, toamna sau chiar o iarna cu temperaturi mai ridicate decat de obicei, puteti folosi un mix de ingrasamant lichid pentru gazon care poate fi aplicat la interval de 7-10 zile pentru efect reparatoriu(2-3 aplicari vor regenera garantat peluza) sau lunar, in scop de intretinere.

Cum aplicam ingrasamintele lichide pentru gazon

Ca raspuns la maniera de aplicare a ingrasamintelor pentru gazon de tip foliar: acestea se aplica in combinatie cu apa, utilizand un atomizor(pompa de stropit). Nu aveti nevoie de un anumit model de atomizor sau de pompe sofisticate, orice model din comert, din gama uzuala/hobby, poate fi folosit pentru imprastierea acestor ingrasaminte. Regasiti si in magazinul nostru cateva exemple, in functie de suprafata pe care o detineti – click aici

Ingrasamintele lichide, desi au o densitate mai mare decat a apei, se dizolva foarte rapid, compozitia care reiese fiind usor de aplicat. De regula, cel putin in cazul produselor comercializate de magazinul nostru, se folosesc concentratii de 100-150-200g de ingrasamant foliar dizolvat in 7-10l de apa.

Pentru efecte si mai vizibile, mai ales ca nu exista ingrasaminte foliare universale, care sa rezolve toate problemele aparute intr-o peluza, acestea se pot combina. In cazul produselor noastre, aveti posibilitatea de a mixa mai multe tipuri de produse pentru a obtine efecte mult mai bune si mai rapide. Iata cateva exemple de mixuri pe care le recomandam:

PRECISION + GREEN TOP – utilizand cate 100ml din fiecare substanta, obtineti un efect instant de inverzire. Se aplica, asadar, cate 100ml din PRECISION + 100ml din GREEN TOP, pe care le dizolvati in 7-10l de apa, substanta obtinuta fiind suficienta pentru o suprafata de 100m2. Daca gazonul este foarte ingalbenit, puteti repeta de 2-3 ori procedura, la interval de 10 zile, eventual alternand cu umatorul mix.

PRECISION + WINNER – la fel ca in exemplul anterior, se folosesc cate 100ml din PRECISION si 100ml din foliarul WINNER in 7-10l de apa. Acest amestec nu doar ca ajuta la inverzirea peluzei ci este si un bun tratament impotriva bolilor, avand capacitatea de a creste simtitor rezistenta la trafic.

WINNER(100ml) + ACTIVE TOP(100ml) + AMIN PLUS(30-40ml) – Este, probabil, cea mai buna conbinatie de ingrasamant foliar pentru gazon cat si mai ales pentru plantele decorative. Aceste 3 substante, dizolvate in 7-10l de apa, vor asigura un aport substantial de nutrienti pentru plantele decorative de orice fel si reprezinta o modalitate excelenta de a varia cele 2 formule de mai sus in privinta gazonului pentru a-i aduce si alte substante nutritive cat si pentru a-l ajuta sa capteze mai bine apa din sol sau nutrientii oferiti dintr-un ingrasamant solid.

Sunt bune ingrasamintele lichide si pentru plantele decorative?

Raspunsul este categoric DA, in randurile anterioare avand chiar si o reteta destul de populara pentru a le sprijini. Fie ca este vorba despre diferite specii de conifere(thuya,ienupar, brad argintiu, samd), fie ca este vorba despre gard viu(leylandi, chiparos, prunus, lemn cainesc, samd), fie ca discutam chiar si despre pomi fructiferi sau diferite alte flori/plante ornamentale, aplicarea unui ingrasamant lichid va ajuta sa mentineti sanatatea plantelor la un nivel cat mai ridicat dar si la un nivel estetic deosebit.

Ce cantitate de apa se foloseste atunci cand administram foliarii

Sunt diferite retete, in functie de indicatiile oferite de producator. Totusi, pentru a avea un efect optim, fara sa riscati diluarea produselor, nu ar trebui sa depasiti 10l de apa pentru o cantitate neta de 200ml de ingrasamant foliar(fie dintr-un singur produs sau mix de 2-3 produse). Noi recomandam o cantitate de 7-10l de apa pentru a fi siguri ca solutia obtinuta este suficienta pentru a o aplica, pe 2 directii, peluzei voastre.

Exista o regula de aplicare tinand cont de perioada din zi sau temperaturile exterioare?

Intrebarea multora dintre clientii nostri este referitoare la perioada optima de aplicare a ingrasamintelor lichide. Dimineata sau seara? Cand este mai bine sa le aplicam?

De principiu, nu este relevanta perioada din zi cat este important ca foliajul sa fie perfect uscat. Astfel, tineti cont mai ales de precipitatiile din ziua respectiva si asigurati-va ca, atunci cand incepeti procedura, iarba voastra este uscata. Dimineata, in mare parte din an, foliajul poate sa fie usor umed, mai ales cand temperaturile sunt mai scazute. Asadar, de preferat este sa asteptam daca am avut o dimineata cu roua, sau daca peste noapte a plouat, cel putin pana cand soarele isi face aparitia si reuseste sa usuce firele de iarba.

Un alt criteriu important este cel de aplicare la temperaturi cat mai uzuale, astfel incat sa nu supunem gazonul unui stres. Cand spunem temperaturi uzuale ne referim la temperaturi de peste 8-10 grade Celsius si mai mici de 28 de grade Celsius. In aceste conditii, este de preferat sa NU aplicati in mijlocul zilelor de vara, cand temperaturile sunt ridicate. Fie aplicati pana in ora 10-11, fie asteptati sa scada temperaturile si aplicati dupa orele 17 sau chiar 18. Ideal ar fi ca dupa aplicare, daca doriti un efect la nivelul foliajului, sa aveti macar 2-3 ore fara precipitatii, eventual si putin soare.

Exista un ingrasamant lichid capabil sa inverzeasca rapid gazonul?

In gama noastra de produse regasiti si un astfel de ingrasamant lichid cu efect rapid de inverzire datorita concentratiei ridicate de fier. Acesta este GREEN TOP, o aplicare in cantitate de 100-150ml impreuna cu PRECISION(care nu are efect de inverzire dar care ajuta la o absorbtie cat mai mare a substantelor aplicate) intr-o cantitate similara garantandu-va rezultatul de inverzire.

Important: Daca peluza este afectata, puteti repeta la interval de 7-10 zile aplicarea mixului de GREEN TOP(150ml) + PRECISION(150ml) in 7-10l de apa. Acest dozaj este recomandat pentru 100m2 de peluza.

Cum aplicam foliarul pentru gazon dupa ce acesta si-a recapatat culoarea si desimea

In exemplul anterior am mentionat de 1-2-3 aplicari, in functie de starea gazonului. Reteta este una benefica mai ales in cazul peluzelor afectate de boli sau care nu au primit ingrasamant de mai mult timp. Totusi, dupa aceste aplicari(cu conditia sa respectati dozajele pentru suprafata de 100m2!), gazonul ar trebui sa se prezinte mult mai bine, mai ales daca il ajutati si cu ingrasamant solid dedicat perioadei respective.

Dupa ce gazonul isi recapata forma dorita, nu mai este necesar sa aplicati ingrasamant foliar atat de des, frecventa trebuie redusa la o aplicare pe luna. Reteta se poate pastra, in cantitatile enuntate mai sus, insa o singura aplicare peluzelor care deja arata bine are rol de a mentine fertilitatea la nivelul plantei la un nivel suficient de bun.

COSUL TAU

inchide