Ingrasamant Solid Gazon

Afișez toate cele 7 rezultate

View :

Gradinarul.ro va ofera, in excusivitate, brandul de produse Emerald Green, o divizie de produse profesionale a grupului italian Bottos. Emerald Green se doreste a fi solutia de top in materie de ingrasamant solid pentru gazon, ingrasaminte lichide, seminte de gazon si alti biostimulatori pentru peluze asupra carora dorim sa observam rezultate de calitate pe tot parcursul anului.

Gama Emerald Green este importata si vanduta exclusiv de magazinul nostru, in aceasta categorie dispunand de aproximativ 10 solutii de fertilizare cu ingrasaminte solide pentru gazon.

Ceea ce recomandam noi sunt ingrasamintele solide cu eliberare lenta, din gama profesionala, ingredientele de natura bio si de o calitate superioara conferind gazonului tau cei mai buni nutrienti prin intermediul carora solul va avea in permanenta o fertilitate optima cat si o salinitate adecvata.
Tipuri de ingrasamant solid pentru gazon in functie de perioada
In functie de data din calendar, exista multiple solutii de fertilizare prin ingrasamant solid profesional. Aceste produse sunt impartite in functie de anotimp, la care adaugam si o gama de produse special conceputa pentru a fi utilizata in momentul in care faceti insamantarea sau o reinsamantare a peluzelor afectate.

Ingrasamant de primavara/toamna – Fiind 2 anotimpuri cumva cu cicluri similare de precipitatii si temperaturi, exista produse special concepute pentru cele 2 anotimpuri. De regula, ingrasamintele solide pentru primavara si pentru toamna necesita o concentratie mai mare de azot, insa nu trebuie neglijate nici alte ingrediente importante precum potasiul, sulful sau azotul in diferite alte forme complementare: amoniacal, ureic sau nitric. Recomandarea noastra pentru un ingrasamant de calitate superioara pe care-l puteti aplica cu succes in aceasta perioada(primavara/toamna) este Emerald Green RACE.

Ingrasamant pentru vara/iarna – Chiar daca nu par 2 anotimpuri deloc similare, ele se aseamana mult datorita unui aspect cheie in intretinerea gazonului: stresul. Acest indicator denumit stres este o piatra fundamentala in construirea peluzei si mai ales in pastrarea ei la capacitati maxime pe tot parcursul anului. Chiar daca majoritatea nu acordati neaparat o importanta fertilizarilor de dinaintea verii sau finalul toamnei, aplicarea de ingrasamant solid in aceste 2 perioade ajuta peluza sa se refaca mai usor dupa stresul provocat de canicula din vara sau de gerul si zapada din timpul iernii. Recomandarea noastra in materie de ingrasamant solid este Emerald Green TWIN TIME.

Ingrasamant all season – Pentru a nu mai avea problema anotimpului si a tipurilor multiple de ingrasaminte, puteti la fel de bine sa optati pentru gama de ingrasamant all season. Confom denumirii, aceste ingrasaminte pentru gazon sunt aplicabile pe tot parcursul anului, ori de cate ori doriti sa respectati calendarul sau sa remediati anumite carente de nutrienti in sol. Din martie si pana la final de toamna, un ingrasamant all season este o alegere numai buna daca aveti o peluza mica si doriti sa achizitionati produsul intr-o cantitate suficienta pentru 1-2 ani. Recomandarea noastra este ingrasamantul SUPREME, disponibil la sac de 20kg(la o utilizare de 3, 3.5kg per 100m2, un sac este suficient pentru a fertiliza de 4 ori o suprafata de 150m2 de gazon).

Ingrasamant pentru insamantare – Rezultatul insamantarii depinde intr-o maniera covarsitoare de folosirea(sau nu) a unui ingrasamant specific pentru aceasta operatiune. Este important ca semintele de gazon sa primeasca nutrienti inca din aceasta faza, moment in care semintele incoltesc si firele de iarba isi fac aparitia deasupra solului, in timp ce radacinile se construiesc in pamant. Avand nutrientii necesari, rasarirea gazonului este garantata, iar formarea unor radacini puternice garanteaza evolutia adecvata in lunile urmatoare. Recomandam ingrasamintele solide pentru insamantare la infiintarea peluzelor noi sau la reinsamantarea semintelor in peluzele existente. Totodata, produsele pe care le puteti folosi din gama noastra sunt GO GREEN si PRO START(daca doriti o cantitate mai mica, de 4kg, suficienta pentru a insamanta o suprafata de pana la 150m2).
Cat de des se folosesc ingrasamintele solide?
Avem un calendar de fertilizare, cea mai populara optiune pentru a pastra rezultatele la nivel inalt implicand 4 fertilizari pe an. Astfel, pentru produsele comercializate de noi, in masura in care vom folosi ~3kg de ingrasamant pentru fiecare 100m2 de peluza, veti avea nevoie de o cantitate de aproximativ 12kg de ingrasamant solid pentru a intretine peluza de 100m2 pe tot parcursul anului.

De obicei, exista 4 perioade fundamentale cand trebuie sa aplicam ingrasamant solid: inceputul lunii martie, finalul lunii mai, finalul lunii august si finalul lunii octombrie. Aplicand ingrasamant solid in aceste 4 perioade din an si respectand si celelalte aspecte importante de ingrijire a gazonului: irigarea, scarificarea sau chiar aportul de nutrienti complementari de natura lichida(foliari), peluza voastra o sa se prezinte(GARANTAT) excelent chiar si vara, cand canicula isi face aparitia, sau iarna, cand avem perioade geroase.
Ce se intampla daca nu utilizam ingrasamant la timp sau deloc?
Gazonul, ca orice alta planta, necesita un aport de nutrienti pentru o dezvoltare riguroasa si o rezistenta adecvata impotriva principalilor daunatori. Lipsa acestui aport de nutrienti va transforma planta de gazon intr-una expusa riscurilor: ingalbenirea prematura, invadarea de catre alte plante(buruieni), cresterea lenta, aparitia bolilor fungice, samd.

Asadar, chiar daca nu ati respectat cu strictete calendarul recomandat cu 4 fertilizari anuale, este important sa interveniti macar atunci cand observati primele semne de deteriorare. Aplicarea unui ingrasamant solid profesional reprezinta garantia indreptarii lucrurilor, mai ales daca aplicati imediat si un mix de stimulatori de tip ingrasamant foliar pentru gazon precum PRECISION + WINNER/GREEN TOP – produse de asemenea din gama Emerald Green Italia.
Acordati o atentie sporita suprafetelor si cantitatilor
Poate ca nu o considerati importanta, insa exista o legatura stransa intre suprafata totala si cantitatea de ingrasamant solid pentru gazon aplicata, mai ales daca ne dorim rezultate pe masura asteptarilor. Apar doua discutii distincte daca facem greseala sa nu ne masuram curtea/gradina si aplicam produsele intamplator fara a tine cont de cantitati.

Daca folosim o cantitate mult prea mica de ingrasamant(un exemplu in acest sens ar fi utilizarea a 1.5-2kg fata de cele 3kg recomandate de producator), in mod evident cantitatea de substante active nu va fi suficienta, iar gazonul nu va avea un raspuns la fel de bun dupa aplicare. Consecintele nu sunt grave, in sensul ca putem compensa oricand cantitatea, insa ar fi de preferat sa masuram cu atentie suprafata si sa respectam dozajul recomandat de producator. Totodata, asigurativa ca respectati si cantitatea de apa aplicata ulterior, astfel incat ingrasamintele granulate sa se dizolve si sa ajunga cat mai repede in sol, pentru a fi absorbite la nivel radicular.
Daca utilizam, in schimb, o cantitate mult mai mare de ingrasamant solid pentru gazon tocmai pentru ca nu am masurat suprafata sau nu am cantarit cantitatea de ingrasamant, apare o situatie cel putin la fel de nedorita: posibilitatea ca iarba sa se arda. Desi intentiile noastre erau bune si ne doream sa ajutam gazonul, o cantitate mult prea mare de ingrasamant poate sa deterioreze iremediabil peluza. Din nou, atentie la gramaj raportat la suprafata si mare atentie la dozajul recomandat pe ambalaj.

Ce trebuie sa facem imediat dupa aplicarea ingrasamintelor solide?
Primul lucru pe care trebuie sa-l planificam imediat dupa aplicare este sa irigam corespunzator peluza. O irigare cu 15-20l de apa pe metru patrat de gazon ajuta granulele sa se dizolve si astfel ajutam planta sa absoarba corect nutrientii. Daca nu irigam si granulele raman la nivelul solului, fie pot deteriora firele de iarba(mai ales daca temperaturile sunt ridicate si bobitele au ramas pe planta), fie efectul nu se mai produce si astfel risipim un ingrasamant de calitate care nu isi mai face niciun efect.

Complementar, se poate utiliza la numai putin de 24 de ore(ideal a doua zi) un mix de ingrasamant foliar pe care sa-l aplicati cu ajutorul unui atomizor. Desi ati fertilizat cu ingrasamant solid, trebuie mentionat faptul ca acesta are o eliberare lenta in sol, in timp ce ingrasamintele lichide se absorb instant de firele de iarba la nivelul foliajului, acestea continand si alte microorganisme eficiente, care ajuta planta sa capteze si mai bine nutrientii primiti la nivelul radacinii/solului.
Ajuta fertilizarea inclusiv impotriva buruienilor si a bolilor?
Buruienilor sunt principala problema a peluzelor, mai ales a celor slab fertilizate. De regula, aparitia buruienilor survine lipsei de nutrienti din sol si a lipsei unei desimi corespunzatoare. Fertilizat adecvat, in cantitatile optime si mai ales in perioadele propice, atunci cand are cel mai mult nevoie de ingrasamant, gazonul va lupta mult mai usor in acesta batalie cu alte plante invadatoare. Un gazon des reuseste sa suprime buruiana, in timp ce un foliaj deosebit va mentine o umbra constanta la nivelul solului, aspect care nu favorizeaza germinarea semintelor buruienilor.

In eea ce priveste bolile, un ingrasamant aplicat la momentul oportun asigura nutrientii necesari pentru ca gazonul tau sa fie sanatos pe tot parcursul anului. Un gazon sanatos se remarca printr-un foliaj dej si verde, o radacina puternic ancorata in sol, capabila sa preia apa si restul nutrientilor administrati, cat si printr-o crestere rapida si viguroasa.

Aplicare ingrasamintelor solide la timp si in cantitatile potrivite reduce atat stresul provocat de fiecare anotimp in parte si protejeaza gazonul tau impotriva tuturor daunatorilor, fie ca ne raportam la boli fungice, diferite insecte, muschi sau buruieni. Totodata, gazonul se prezinta excelent tot anul, fiind verde si des, are o crestere foarte buna raportata la sezonul in care ne aflam si cu siguranta o sa se faca remarcat indiferent de rigurozitatea celui care il admira 😊

COSUL TAU

inchide