Despre ingrasamintele foliare pentru gazon – mod de utilizare si beneficii

Despre ingrasamintele foliare pentru gazon – mod de utilizare si beneficii

Alaturi de ingrasamintele solide, foliarii reprezinta un mod excelent de fertilizare a gazonului, pastrandu-l intr-o stare foarte buna pe tot parcursului anului. Avantajele lor sunt demonstrate din punct de vedere tehnic, acestea aducand, intr-o mod mult mai rapid, un aport de nutrieni pentru planta.

De regula, continutul ingrasamintelor de tip foliar cuprinde microelemente deosebit de importante precum zinc, fier, magneziu, mangan – toate avand rolul de a ajuta solul si implicit gazonul. Solul, prin natura lui, devine alcalin odata cu trecerea timpului, aceste microelemente fiind necesare pentru a compensa absenta lor naturala dar si pentru a ajuta peluza voastra sa absoarba mai bine azotul sau potasiul din ingrasamintele solide.

Aplicam ingrasamant solid, mai sunt necesare ingrasamintele foliare?

Compozitiile lor sunt diferite dar in acelasi timp complementare, astfel ca raspunsul este DA: avem nevoie si de ingrasaminte solide cat si de ingrasaminte lichide. Asa cum va spuneam anterior, ingrasamintele de tip foliar contin microelemente deosebit de importante in dezvoltarea armonioasa a gazonului. Pentru iarba, important este sa beneficieze constant de un sol bogat in nutrienti, iar un ingrasamant foliar pentru gazon de calitate nu face nimic altceva decat sa ajute solul sa capteze macroelementele mai rapid si in cantitati mai mari.

Care sunt efectele imediate dupa aplicare? Gazonul capata o culoare mai uniforma si mult mai aspectuoasa, se indeseste rapid si va fi ajutat sa absoarba intr-un mod organizat si adecvat ingrasamintele solide pe care le distribuiti. Avand o absorbtie buna de azot si potasiu din ingrasamintele solide, peluza voastra devine puternica, rezistenta la boli, muschi sau trafic intens.

Ce tip de ingrasamant foliar ar trebui sa folosim si cand?

Gama comercializata de magazinul nostru este una completa, menita sa furnizeze microelemente pentru a ajuta iarba sa obtina foliaj deosebit, o masa radiculara adecvata precum si o absorbtie excelenta de apa si nutrienti.

Utilizarea de ingrasamant lichid pentru gazon este recomandata pe tot parcursul anului cat timp planta se afla in vegetatie. Astfel, incepand cu luna martie si pana in luna noiembrie(evident, a se tine cont si de vremea de afara, ingrasamintele foliare nu se aplica daca avem zapada), puteti aplica ingrasamant foliar prin care sa aduceti aportul de nutrienti de care iarba voastra are nevoie.

Mai ales in perioadele de vara, dar si tarziu in toamna sau la debutul primaverii, atunci cand temperaturile sunt fie prea ridicate, fie destul de scazute, radacina gazonului vostru are de suferit. Cu ajutorul ingrasamintelor lichide de tip foliar pentru gazon aduceti un aport rapid de nutrienti si il veti ajuta sa treaca cu o mare usurinta peste stresul la care este supus.

Evident, daca observati ca peluza voastra nu ajunge la un rezultat dorit desi irigarea o faceti corespunzator, este foarte posibil ca solul sa fie destul de compactat si radacina sa fie destul de mica. Prin furnizarea de ingrasamant foliar veti oferi un aport instant de nutrienti in vederea reconstructiei la nivel radicular precum si pentru schimbarea foliajului in cel mai scurt timp(in bine, evident). In acest caz, puteti aplica ingrasamant foliar de 2-3 ori, la interval de 7-10 zile, urmand ca ulterior sa le folositi lunar(cam atat este perioada de efect garantat, 30 de zile).

Cum se aplica ingrasamantul lichid pentru gazon si in ce cantitate

Aveti nevoie, in functie si de suprafata peluzei, de o pompa pentru aplicarea de foliar. In termeni comerciali, aceasta poarta numele fie de pompa de stropit(pretabila, de asemenea, si in cazul pomilor sau a legumelor/fructelor), fie de vermorel. Spunem in functie de suprafata pentru ca, in magazinele de specialitate, gasiti atat pompe manuale cat si pompe de stropit cu acumulator sau motor termic, acestea din urma ajutandu-va sa distribuiti ingrasamantul foliar mai rapid.

In cazul foliarilor pentru gazon, cel putin produsele pe care noi le comercializam, exista mixuri de 2 sau chiar 3 produse a caror complementaritate reuseste sa aduca toate substantele la nivel de microelemente de care iarba are nevoie. Se combina in cantitati de cate 100-150ml din fiecare produs in 7-10L de apa, substanta obtinuta fiind suficienta pentru a fertiliza pana la 100mp de gazon.

Sfatul specialistului: se recomanda utilizarea de ingrasamant foliar la interval de 4 saptamani, din luna martie si pana in luna noiembrie. Produsele noastre sunt comercializate in recipienti de 1L, cantitatea acestora fiind suficienta pentru a fertiliza 100m2 pentru un an intreg. Practic, achizitionand 2 recipiente de 1L de ingrasamant foliar, puteti aplica de pana la 7-10 ori mixul pentru o suprafata de 100m2 de peluza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 
 

COSUL TAU

inchide