Cum alegi o mașină de tuns iarba pe benzină bună

Cum alegi o mașină de tuns iarba pe benzină bună

Atunci când îți dorești un gazon perfect la tine în curte, trebuie să fii dispus să investești în sculele necesare pentru întreținerea lui. Mașina de tuns iarba pe benzină reprezintă un foarte bun exemplu în acest sens.

Astfel, dacă tocmai te-ai mutat la casă și ai optat pentru o curte cu gazon, cel mai probabil că ești în căutarea unei mașini de tuns iarba pe benzină. Nu reprezintă deloc o idee rea! Însă ce model vei alege?

Există o mulțime de produse în magazinele de profil și sigur îți dorești să faci o alegere pe care să nu o regreți mai târziu. De aceea, trebuie să ai în vedere cele mai importante criterii cu ajutorul cărora poți alege o mașină de tuns iarba de bună calitate. Acestea îți vor fi prezentate și ție în rândurile următoare.

9 criterii pentru a alege cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină

Vrei să mergi la sigur, alegând o mașină de tuns iarba de foarte bună calitate? Iată care sunt cele mai importante caracteristici cu ajutorul cărora poți alege cea mai bună mașină de tuns iarba pe benzină:

Numele producătorului

Cel mai adesea, numele producătorului poate fi un detaliu important ce inspiră încredere și totodată poate spune multe despre calitatea mașinii de tuns iarba pe benzină.

Prin urmare, ar trebui să cercetezi piața și să afli care sunt producătorii de încredere. Vei întâlni nume cunoscute precum Bosch, Makita sau Ruris, branduri care au convins, de-a lungul timpului, prin calitatea produselor lansate.

Îți recomandăm să eviți producătorii anonimi și să mergi pe mâna celor cu o bună reputație în domeniu.

Tipul propulsiei

Tipul propulsiei este un alt aspect de urmărit atunci când cumperi o mașină de tuns iarba pe benzină. Din acest punct de vedere, ai la dispoziție două opțiuni: mașini de tuns autopropulsate și cele pe care trebuie să le împingi.

Desigur că ți le recomandăm pe cele autopropulsate, deoarece vei depune mai puțin efort pentru a tunde iarba. În schimb, acestea pot fi mai scumpe. Totuși, merită să faci investiția fără a sta prea mult pe gânduri!

În schimb, dacă te încântă ideea de a face mișcare, o mașină de tuns iarba pe benzină pe care trebuie să o împingi poate fi o soluție.

Alimentarea

Chiar dacă discutăm despre mașini de cosit pe benzină, trebuie să ai în vedere că există și alte opțiuni pe care le poți avea în vedere.

Există multe mașini de tuns iarba cu alimentare electrică, cu acumulator sau chiar manuale. Totuși, acestea nu sunt foarte puternice.

În schimb, mașinile de tuns iarba pe benzină te vor încânta prin puterea lor, astfel încât nu vei întâmpina probleme atunci când vei cosi. Vor tunde mai ușor iarba dar chiar și buruienile, așa că merită să le alegi și tu.

Suntem de părere că modelele pe benzină reprezintă alegerea optimă atunci când vrei să cumperi o mașină de tuns iarba de la care ai foarte mari așteptări.

Tipul roților

Atunci când cumperi o mașină de tuns iarba, trebuie să fii atent la numărul roților. Vei observa imediat că există mai multe opțiuni din acest punct de vedere.

Mai precis, vei găsi mașini de tuns iarba cu 3 sau 4 roți, precum și modele cu roți doar pe față sau doar pe spate. Marea majoritate a mașinilor de tuns iarba pe benzină au 4 roți, o opțiune pe care ar trebui să o alegi și tu.

Acestea sunt mai ușor de manevrat și totodată necesită mai puțin efort, așa că vei putea cosi iarba mai rapid și fără a obosi.

Suprafața de lucru recomandată

La fel precum majoritatea uneltelor pentru grădinărit, mașinile de tuns iarba au fost concepute pentru un anumit regim de muncă. Există modele tip hobby, pe care le poți folosi pentru a cosi o suprafață mică, dar și modele pentru profesioniști, cu care poți cosi suprafețe mai generoase.

Astfel, înainte de a începe căutarea unei astfel de mașini de tuns iarba, trebuie să afli care sunt necesitățile tale.

Măsoară-ți grădina sau spațiul pe care urmează să îl cosești iar astfel vei afla care este mașina de cosit pe care trebuie să o cumperi.

Modelele disponibile în comerț pot tunde iarba pe suprafețe de la sub 350 metri pătrați până la peste 1000 metri pătrați. Este important să alegi modelul potrivit nevoilor tale. Dacă vei alege o mașină de tuns iarba mai slabă, cel mai probabil aceasta nu va face față nevoilor tale. Fiind suprasolicitată, va ceda rapid.

De aceea, recomandarea noastră este să alegi o mașină de tuns iarba mai puternică, astfel încât să facă față chiar și celor mai mari provocări.

Materialul lamei

Din punct de vedere al materialului lamei, opțiunile sunt foarte variate. De la inox la oțel sau chiar plastic, opțiunile sunt foarte diverse.

Îți recomandăm să alegi o mașină de tuns gazonul cu lame suficient de puternice pentru a nu ceda prea ușor și mai ales care nu necesită ascuțire prea des. Oțelul dar și în general lamele din metal își fac treaba cu brio, atât timp cât sunt corect întreținute.

În cazul în care gazonul tău nu este perfect, ci trebuie să tai și buruieni cu tulpini groase, este recomandată alegerea unor lame cât mai solide, care să îndepărteze fără probleme intrușii de pe gazonul tău.

Puterea mașinii de tuns iarba pe benzină

Cel mai adesea, noi recomandăm clienților noștri să aleagă o mașină de tuns iarba și gazonul cu o putere cât mai generoasă. De ce recomandăm astfel? Pentru că în acest fel, sigur nu vor întâmpina probleme atunci când tund iarba și gazonul din curte.

În plus, o putere mai mare garantează economii de timp, iar asta deoarece vei termina mai ușor toată munca.

Iar dacă vor fi provocări, așa cum sunt buruienile anterior menționate, atunci acestea vor putea fi îndepărtate fără emoții.

Puterea unei mașini de tuns gazonul poate fi exprimată fie în cai putere, fie în watti. Aceasta poate fi de la 300 W și până la peste 2000 W sau de la sub 1 CP până la peste 9 CP. Așa cum spuneam, cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bine!

Totuși, este foarte important să stabilești care sunt nevoile pe care le întâmpini.

Dimensiuni tăiere – lățime și înălțime, minimă și maximă

Lățimea de tăiere poate fi de la sub 40 cm până la peste 60 cm. Recomandarea noastră este să alegi o mașină de tuns gazonul cu lățime de lucru mai mare, deoarece astfel vei termina treaba mai rapid.

De asemenea, gândește-te și la înălțimea de tăiere. În mod obișnuit, aceasta poate fi reglată după bunul plac. Totuși, este important să te asiguri că mașina pe care o alegi te va putea ajuta să obții înălțimea optimă a ierbii din curte.

Tu cum obișnuiești să tunzi iarba? De la pământ, lăsând doar câțiva centimetri, sau îți place să iei doar vârfurile, astfel încât să păstrezi un aspect îngrijit al curții?

Prețul mașinii de tuns iarba

În final, nu îți mai rămâne decât să pregătești un buget pentru această achiziție. Cât de mult ești dispus să plătești pentru o mașină de tuns iarba?

Stabilirea unui buget te va ajuta să găsești mai rapid un model potrivit, iar astfel vei economisi timp. Important de precizat este că vei găsi cu ușurință o mulțime de modele potrivite bugetului tău, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă suma disponibilă nu este foarte mare.

Totuși, îți recomandăm să depui toate eforturile pentru a alege o mașină de tuns de bună calitate, iar asta poate necesita un cost mai mare. Cel mai adesea, prețul reflectă calitatea.

De ce să alegi o mașină de tuns iarba pe benzină?

În final, poate că nu ești convins că merită să cumperi o mașină de tuns iarba pe benzină. Ei bine, te ajutăm noi să te răzgândești. Iată câteva motive pentru care merită să investești în achiziționarea unei astfel de mașini:

  • Vei putea obține un gazon perfect, tuns uniform și după bunul plac, ceea ce îți va oferi o mare satisfacție;
  • Întreținerea gazonului va fi mai ușor de făcut;
  • Vei depune mai puțin efort pentru tunderea ierbii din curte;
  • Câștigi timp prețios pe care îl poți petrece alături de cei dragi;
  • Este o investiție de care te vei folosi ani buni, atât timp cât te ocupi de întreținerea acestui aparat.

Există, așadar, mai multe motive pentru a investi în achiziționarea unei mașini de tuns iarba fără a sta prea mult pe gânduri. Sperăm că ghidul nostru îți va fi de ajutor pentru a face o alegere inspirată. Îți urăm succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
 
 

COSUL TAU

inchide